Apartmani Mostar Stari Grad Vidi Mapu
 
Posjetite Znamenitosti BiH

RELAX jednodnevni programi!

Bosna i Hercegovina je zemlja u obliku srca koja leži u srcu jugoistočne Evrope. Ovdje se istočne i zapadne civilizacije susreću, ponekad sukobljavaju, ali češće pomažu i obogaćuju jedna drugu kroz dugu i fascinantnu historiju. Pored mnogobrojnih znamenitosti željeli bismo izdvojiti sljedeće programe za naše posjetitelje:

  • Jednodnevni izlet u Međugorje

  • Međugorje je jedno od najpoznatijih rimokatoličkih svetišta na svijetu. Postalo je poznato kroz ukazanja Djevice Marije, koja se kao fenomen počela javljati 1981. godine, nakon čega se počeo razvijati vjerski turizam. Od tada je ovo hercegovačko mjesto, uz Sarajevo, jedno od najposjećenijih turističkih centara BiH, koje godišnje obiđe oko milijun katolika iz cijelog svijeta. Za razliku od marijanskog svetišta u francuskom Lourdesu, koji je sa svojih šest milijuna turista-vjernika godišnje postao pravi komercijalni raj za domaće ugostitelje, međugorsko svetište je još uvijek zadržalo svoj prvotni šarm, u kojem hodočasnici nalaze mir u vjeri. Centar okupljanja u Svetištu kraljice mira, kako se međugorsko svetište službeno zove, je crkva sv. Jakova u centru mjesta.

  • Vikend u Neumu

  • Neum je grad i jedini izlaz Bosne i Hercegovine na Jadransko more. Neum na moru je nov grad, iznikao na strmim obroncima zaljeva Neum – Klek, u drugoj polovici prošlog stoljeća, točnije izgradnjom Jadranske magistralne ceste 1965. Grad je usmjeren na turizam i raspolaže sa preko 7.000 ležajeva. Hoteli su otvoreni tijekom cijele godine. Svi veći hoteli nude ronjenje, parasailing, iznajmljivanje brodica i vodenih skutera.

  • Jednodnevna posjeta Počitelju

  • Ovo jedinstveno naselje uvršteno je na UNESCO-vu listu. Iako se grad prvi put spominje u pisanim dokumentima 1444. godine, pretpostavlja se da ga je dao izgraditi bosanski kralj Tvrtko 1383. godine. Ovaj srednjovjekovni gradić imao je mediteranski izgled, ali je nakon turskog osvajanja orijentalno preoblikovan. Mješavina ova dva graditeljska stila daje Počitelju posebnu dimenziju. Izuzev izvanredne orijentalne arhitekture i osmanlijskog „štiha“, Počitelj je zanimljiv i poznat kao domaćin likovnoj koloniji sa najdužom tradicijom u jugoistočnoj Evropi.

OSTALE USLUGE

organizacija po želji gostiju :
- Vodič za lokalne posjete po Mostaru i bližoj okolini,
- Organizacija posjeta u gradove Sarajevo,Konjic,Jablanica,Stolac,Čapljina,Neum,Međugorje,Dubrovnik...
- Organizacija izleta u turističke destinacije Blagaj,Počitelj,Međugorje,vodopad Kravice,Nacionalni park Hutovo blato,Pećina Vjetrenica,planina Riušte i Blidinje,
- Organizacija Zabave u prirodi:
- Rafting u kanjonu rijeke Neretve,lov,ribolov,planinarske šetnje,vožnja biciklom...
- Organizacija odmora na moru i planini

Oganizacija večernjih izlazaka,zabava,restorana,kina,te ostalih aktivnosti po želji gosta.

Napomena:ono gdje mi ne možemo lično učestvovati u organizaciji ,mi će mo Vam pomoći da zajednički organizujemo i preporučimo ono što je najbolje,najkvalitetnije i najefikasnije za Vas. Jer mi smo tu zbog Vas!

Bosna i Hercegovina je dugačko ime za zemlju koja se prostire samo na 50.000 km2. Sjeverni i centralni dio zemlje zove se Bosna, a ime vjerojatno potiče od stare indo-evropske riječi "bosana" što znači voda a koje Bosni ne nedostaje. Južni region oko drevnoga Huma, kojim je vladao Herceg Stjepan Kosača, kasnije je nazvan Hercegovina kada su to područje zauzeli Otomanski osvajači.

Možda ono što je posjetiteljima danas važnije da znaju je, da je Bosna i Hercegovina zapanjujuće lijepa zemlja sa nepreglednim nizom prirodnih pejzaža, kultura, tradicija i izrazito ljudi. I po onome starom klišeu "ljudi čine mjesto"- Bosna i Hercegovina može biti ponosna na svoju gostoljubivost, te postupanje prema gostu kao da je član porodice. A znamo da se porodica nosi u srcu.